Blog

AAAI'ın 1 Milyon Dolarlık Ödülü Sahibini Buldu

AAAI Award

100 yılı aşkın süredir kimya, edebiyat, tıp, barış ve fizik alanlarındaki çığır açan başarıları ödüllendirmek için her yıl Nobel Ödülleri verilmektedir. Bu disiplinler şüphesiz toplumu etkilemeye devam ederken, yapay zeka (AI) ve robotik gibi yeni alanlar da dünyayı derinden yeniden şekillendirmeye başladı.

Amerika merkezli dünyanın en büyük AI topluluğu - Yapay Zekayı Geliştirme Derneği (AAAI) - tarafından, bu alandaki çalışmaları toplum üzerinde dönüştürücü bir etkisi olan bireyleri onurlandırmak için verilen 1 milyon dolarlık ödülün kazananı açıkladı.

Ödülün sahibi olan, MIT'nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı'ndan (CSAIL) profesör Regina Barzilay, antibiyotikler ve diğer ilaçlar geliştirmek ve meme kanserini erken aşamalarda tespit, teşhis etmek için makine öğrenimi modelleri geliştiren çalışmasıyla tanınıyor.

Barzilay, açıklanabilir makine öğreniminden ölü dilleri deşifre etmeye kadar bilgisayar biliminde bir dizi konuda araştırma yaptı. 2014 yılında göğüs kanserinden kurtulduktan sonra, çabalarını giderek daha fazla sağlık hizmetlerine odakladı. Erken meme kanseri teşhisi ve risk değerlendirmesi için İsveç, Tayvan ve Boston'daki Massachusetts Genel Hastanesi de dahil olmak üzere dünya çapında birçok hastanede test edilmiş algoritmalar yarattı.

En güncel gelişmeler ve YZTD’den haberler için e-posta bültenimize kayıt olabilirsiniz.